Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Haber: İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Organ ve Doku Nakillileri Yardımlaşma Derneği yöneticileri Ahmet Akdağ ve Sema Akdağ'ı ziyaret etti.

Ahmet Akdağ, Mustafa Enis Arabacı'nın ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Derneğin ve hastaların Arabacı'yı ve hastanedeki hizmetleri yakından bildiğini belirten Akdağ, Afyonkarahisar'da yaklaşık 600 diyaliz hastası ve 300'e yakın böbrek nakilli hastaların tedavi gördüğünü açıkladı. Ayrıca, karaciğer ve kalp nakli olan hastaların da olduğunu belirten Akdağ, depremin ardından diyaliz hastası sayısında artış olduğunu da ifade etti. 2022 yılında ise 15 böbrek nakli ve 2 karaciğer nakli gerçekleştirildiğini belirtti.

Mustafa Enis Arabacı, Sema ve Ahmet Akdağ'a yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti ve derneğin özverili çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Sağlıkın insanlar için önemli olduğunu belirten Arabacı, derneğin, hastaların sağlığı için köprü görevi üstlendiğini vurguladı. Deprem bölgesine giderek orada oluşan sağlık sorunlarını yakından gördüğünü belirten Arabacı, devlet ve özel kurumlar tarafından gerekenin yapıldığını, hastane ve okul olarak mağdur insanlara desteği verdiklerini ifade etti.