Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de 2021 yılı Haziran ayında meydana gelen ve polis ekipleri tarafından şüpheli ölüm olarak değerlendirilen olayda, Gökhan Altay'ın eşi Esra Altay tutuklandı. İlk duruşmada, "Annem beni çocuğumla tehdit ettiği için eşimi öldürdüğümü söyledim. Elimi bile sürmediğim bir silahla eşimi öldürdüğüm gerekçesiyle yargılanıyorum. Tahliyemi istiyorum" diyen Esra Altay için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Esra Altay'ın anne ve babası hakkında ise suça yardım ettikleri gerekçesi ile ayrı ayrı 20 yıla kadar hapisleri istendi.

Olayın ardından kurulan özel ekibin çalışmaları sonucu olaydan 11 ay sonra Eskişehir, Ankara, Hatay ve Aksaray'da gerçekleştirilen operasyonla Gökhan Altay'ın eşi Esra Altay dahil 3'ü kadın 7 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden Gökhan Altay'ın eşi Esra Altay'ın cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Mahkeme salonunda hazır edilen tutuklu sanık Esra Altay, duruşmada annesinin tehditleri ve baskıları sonucu emniyetteki ifadesini verdiğini belirterek suçlamaları kabul etmedi. Esra Altay, annesinin kendisini çocuğuyla tehdit ettiğini ve ifadelerinde baskıyla farklı şeyler söylettiğini de söyledi. Baba Kahraman D., Esra Altay'ın kızına yardım etmediğini belirterek evlatlıktan reddetti ve "Ben hiçbir zaman kızımı tehdit etmedim. Evlat değil canavar yetiştirmişim" dedi. Anne Dursiye D. ise kızının mahkemedeki ifadelerini kabul etmeyerek suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık Esra Altay'ın tutukluluğunun devamına karar verirken, tutuksuz sanıklar Kahraman D. ile Dursiye D. hakkındaki adli kontrolün kaldırılmasına karar verdi. Duruşma, 7 Temmuz'a ertelendi.