Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde bu yıl bezelye ekimi yapılan tarlalarda hasat dönemi başlamıştır. Bezelyelerin kilogram fiyatı 1.5 ile 3 lira arasında alıcı bulmaktadır.

Şuhut ilçesinde son yıllarda alternatif bir ürün olarak ekimi yaygınlaşan bezelyelerin hasadı önceki gün başladı. İlçede yaklaşık bin dönüm araziye bezelye ekimi gerçekleştirilmiştir. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan takip sonucunda, bezelyelerin kalitesine bağlı olarak 1.5 ile 3 lira arasında satıldığı belirtilmiştir.

Bezelye ekimi yapan çiftçilerden Mesut Erol, rekoltenin iyi olduğunu ve hasatın başladığını belirtmiştir. Ancak, gecikmeler ve yüksek maliyetler nedeniyle kar etmenin zor olduğunu ifade etmiştir. Şu anda kilogram başına 1 lira 50 kuruş ile 2 lira arasında hasat yapıldığını söyleyen Erol, daha önce üç lira olduğunu ancak gecikme nedeniyle fiyatların biraz düştüğünü dile getirmiştir.

Bezelye hasadı sıcak hava koşullarına rağmen devam etmektedir. Çalışan işçilerden Zehra Ürküt, sıcakta zorlanmalarıyla birlikte çalışmaya devam ettiklerini ifade etmiştir. Sabah 08.00'de başlayan çalışmalarda günlük yevmiyenin 300 TL olduğunu belirtmiştir.