Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Hükümetin aldığı karara göre, yarım gram altın üretimi sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, bundan böyle basılı altınlar en az 1 gram, en çok 100 gram olarak üretilecek. Bu karar, kuyumculuk sektöründe büyük bir değişikliğe neden olacak. Uzun yıllardır düğünlerin vazgeçilmezi olan yarım gram altınlar, artık tarih olacak.

Bilecik'te 25 yıldır kuyumculuk yapan İbrahim Sünetci, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Sünetci, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre rafinerilerin artık en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebileceğini belirtti. Şu anda en çok satılan ve takılan ürünlerin 0,25 ve 0,50 gram altınlar olduğunu dile getiren Sünetci, bu ürünlerin üretiminin durmasının vatandaşları olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Sünetci ayrıca, ellerinde 0,25 ve 0,50 gram altın bulunan vatandaşların yılbaşına kadar bu altınları elden çıkarmaları gerektiğini söyledi. Yılbaşından sonra ise bu altınların satışının yasaklanacağını dile getirdi. Bu durum, altın takmak isteyenlerin alternatif olarak para takmaya başlamasına sebep olacak. Kuyumculuk sektörü ise bu değişiklikten olumsuz etkilenecek.