Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Bilecik Belediye Başkanı V. Melek Mızrak Subaşı, rögar kapakları ile ilgili yanlış ve eksik bilgiler içeren haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Subaşı, basında çıkan plastik kapakların gaz çıkışını engellediği ve patlama riski oluşturduğu şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti. Bu tarz haberlerin halkı korkutmak ve paniğe sevk etmek amacıyla yayımlandığını söyledi. Subaşı ayrıca, belediyeye yönelik suçlamalara karşı hukuki süreci başlattıklarını ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre gereken adımları attıklarını ifade etti. Şehirde yaşayan ve ziyaretçileri bilgilendirmek için yapılan çalışmaların detaylarının her zaman paylaşıldığını vurgulayan Subaşı, kötü koku şikayetleri üzerine kanalizasyon, yağmur suyu ve mazgallarla ilgili çalışmalara başlandığını belirtti.

Subaşı, Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen "baca filtresi" uygulamasıyla metan ve hidrojen sülfür gazlarının filtrelenmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Kokunun sebebi olan hidrojen sülfür gazının arıza onarımları sonucunda belirli bir orana indirildiğini ve kokunun filtrelerde tutulduğunun tespit edildiğini belirtti. Metan gazının ise patlayıcı özellik taşıdığı için rögar baca filtresinde emniyet valfi bulunduğunu söyleyen Subaşı, gaz basıncı 1,5 bar'a ulaşmadan valfin devreye girip sıkışan metan gazının atılmasını sağladığını ifade etti.

Başkan Subaşı ayrıca, bu tarz haberlerle halkı korkutup paniğe sevk eden siyasi zihniyetin sona ermesi temennisinde bulundu. Konuyla ilgili olarak firma tarafından da hukuki süreç başlatıldığını belirten Subaşı, yapılan onarım çalışmalarının şikayetlerin olduğu bölgelerde olumlu sonuçlar verdiğini ve diğer bölgelerdeki çalışmalara hızla devam ettiklerini söyledi. Son olarak, siyasi rant ve karalama çalışmalarına devam eden siyasi zihniyetin Türk adaleti ve milletin vicdanına havale edildiğini ifade etti. Subaşı, Bilecik için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini vurguladı.