-

Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Hisarcık Kaymakamı İsmail Tosun, "Muhtarlar Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, Muhtarlık kurumunun devletin en kritik noktalarındaki en önemli kamu görevlileri olduğunu belirtti. Muhtarların, mahalle ve köylerde vatandaşlara hizmet eden kamu görevlileri olduğunu vurgulayan Tosun, onların seçimle iş başına gelmelerinin ayrıca önemli olduğunu söyledi. Devletin son yıllarda muhtarlara verdiği değeri gözlemlediklerini belirten Tosun, Muhtarlar Gününün muhtarlara birlik ve beraberlik içinde kutlanması gerektiğini ifade etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hisarcık Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na muhtarlar tarafından çelenk konulduktan sonra köy ve mahalle muhtarları Kaymakam İsmail Tosun'u makamında ziyaret etti.

Kaymakam İsmail Tosun, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, onları mahallelere, köylere ve ilçeye faydalı kamu görevlileri olarak nitelendirdi. Muhtarlık müessesesinin Türk İdari Teşkilatı'nın en eski kurumlarından biri olduğunu söyleyen Tosun, muhtarlık kurumunun devletin kılcal damarları olduğunu ve vatandaşa ulaşmadaki en kritik noktalardaki en önemli kamu görevlileri olduğunu ifade etti. Muhtarların seçimle iş başına gelmelerinin de önemini vurgulayan Tosun, devletin muhtarlara verdiği değeri hep birlikte gözlemlediklerini dile getirdi. İşte bu nedenle 19 Ekim tarihinin "Muhtarlar Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Kaymakam Tosun, konuşmasının sonunda muhtarlara sağlık ve mutluluk diledi ve günlerini kutladı.