Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi programı ilçemizde Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Kaymakamımız Kemal Duru Kaymakamlık Çelengini Atatürk anıtına sundu. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu ve Tören sona erdi.

Akabinde protokol Şehit ailelerimizle birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.



Akabinde heyet Asri mezarlığa geçerek Şehitliği ziyaret etti. Ziyarette Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılarak dualar edildi.

ANMA PROGRAMI

Anma Programı ilçemiz Belediye Kültür Sarayında ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla başladı.



Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Açılış konuşmasını Şehit Süleyman Şahin İlkokulu Müdürü Bayram Yüksel yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği adına Gazi Hasan Balı gerçekleştirdi.



Program ilçe müftülüğünce Kuran-ı Kerim tilaveti, öğrencilerimizin tiyatro, oratoryo, şiirleri, perde oyunu ve korosu ile devam etti.

Akabinde ödül törenine geçilerek yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi ve Kültür Sarayındaki program sona erdi.

Programın ardından Kaymakamımız Şehit Ali İlhan’ın ailesini evinde ziyaret ederek hal ve hatırları sordu.



Ayrıca Ulu Camiinde Şehitlerimiz anısına Mevlüt okundu ve etli pilav ikramı yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programları böylece son buldu. >> RTURKAI.