Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Kaymakamımız Selin SARI’nın ’18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü’ Mesajı

   Bugün Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

   Çanakkale’de tezahür eden milli mücadele ve şuur, Çanakkale’yi geçilmez, Türk milletini yenilmez kılmıştır.

Tarihten silinmek istenen milletimiz Çanakkale’de bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.Devletimizi tarihten silmek, milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı Çanakkale’de vermiş olduğumuz eşsiz mücadele, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından,  en anlamlı övünç kaynaklarından biri olarak, Anadolu topraklarına göz diken tüm dünya devletlerine karşı ’Çanakkale Geçilmez’ ismini tarihe altın harflerle yazdırdığımız en büyük destanın adıdır Çanakkale.Bağımsızlık savaşı veren nice millete emsal olmuş bu büyük zafer, daha güçlü bir Türkiye’yi  inşa ederken bizlerin ve gelecek nesillerin ilham kaynağıdır.
Yedi düvele meydan okuyan dönemin en modern ordularını dize getiren atalarımızdan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayretinde olacağız.

   Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde  taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine  sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

"Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana"

   Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 108.

yıl dönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde  bu toprakları bize mukaddes vatan kılan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  başta olmak üzere ebediyete intikal eden aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor; kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.
  

                Selin SARI
          Eşme  Kaymakamı >> RTURKAI.