Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

20 Mart 2023 Pazartesi

Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 175. yıl dönümü nedeniyle Kossuth Müzesi’nde düzenlenen anma programına katıldı.



1848-1849 Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 175. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı, Macaristan’ın milli kahramanı Lajos Kossuth’un 1850-1851 yıllarında Kütahya’da yaşadığı evde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Macar milli marşının okunmasıyla başlayan tören, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr.

Atilla Pinter, Vali Vekili Mustafa Güney ve Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ın Kossuth Anıtı’na çelenk bırakmasıyla devam etti.



Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, ’Macar halkının özgürlük mücadelesinin 175.

yıl dönümü vesilesiyle iki güzide ülkenin güzide insanları bir araya geldi. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Macaristan halkının da Özgürlük ve Bağımsızlık Günü kutlu olsun.

İki toplum arasında tarihe dayanan çok ciddi dostluklar var. Biz de Kütahya Belediyesi olarak Macaristan’ın Pecs Belediyesiyle kardeş şehiriz. Onlarla çok güzel projelere imza attık, atmaya devam ediyoruz.

Bu yıl 31 Ağustos ve 1 Eylül arasındaki Macar gününe de katılmayı planlıyoruz. İki halkın bugüne kadar artırarak devam ettirdiği kardeşliğin bundan sonra da devam etmesini niyaz ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Tekrar bu önemli günün kutlu olmasını diliyorum’ ifadelerini kullandı.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Atilla Pinter, Türk dostlarıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve kendilerine gösterilen sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini ilettiğini söyledi.



Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral ise yaptığı konuşmada, Türk-Macar dostluğunun Fatih Sultan Mehmet döneminden bu yana artarak devam ettiğini ve iki ülke arasında çok önemli bağlar olduğunu ifade etti.

Programa; Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Atilla Pinter, Vali Vekili Mustafa Güney, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Kırbaç, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, il protokolü ve temsilcileri ile çok sayıda Macar ve Türk vatandaşı katıldı.



Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 175. yıl dönümü anma programı, Kossuth Müzesi’nin gezilmesiyle sona erdi.
.

>> RTURKAI.