Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Dünya genelinde ve Türkiye’de kütüphanelerin öneminin farkındalığını arttırmak, kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal farkındalığı yükseltmek için her yıl mart ayının son pazartesi gününden başlayarak ülke genelinde "Kütüphane Haftası" kutlanmaktadır. Bu yıl Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesi’nde kutlanan etkinliğe Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, kurum amirleri, öğretmenler, anaokulu ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin amacı, bir yıl boyunca kitap okuyup dereceye giren çocuklar, gençler ve yetişkinler kategorisinde en çok kitap okuyan ilk 3 kişiye ödüller vermekti. Bu amaçla düzenlenen etkinlik, diğer kütüphanelere de örnek teşkil etmesi ve kullanıcıların bilgi birikimini arttırmak, kültürel etkileşimi sağlamak ve kitap okumaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Kaymakam Bilici, etkinlik kapsamında emeği geçen herkesi tebrik ederek, İlçe Halk Kütüphanesi olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve kütüphaneler haftasını kutladı. Ayrıca ilçede bu tür etkinliklerin artması ve teşvik edilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bu etkinlik ile kütüphanelerin öneminin vurgulanması, kitap okumanın teşvik edilmesi ve kültürel etkileşimin sağlanması amaçlanmıştır. >> RTAI