Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Kaymakamız ve diğer görevlilerimizle birlikte Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkımı en aza indirmek için devlet ve millet el ele veriyor. İskenderun Koordinatör Valisi olarak görev yapan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir çaba harcıyor.

Bölgede yürütülen çalışmalara 19 Mart’tan itibaren katılan Vali Yiğitbaşı, acil ihtiyaçların tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması için vatandaşlarla görüşmeler yaparak devletin tüm imkanlarının depremzedelere ulaştırılmasını sağlıyor.

Eğitim hayatının tekrar normale dönmesi için çalışmalarını hızlandıran Vali Yiğitbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul idarecileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. 36 devlet, 17 özel okul ve 4 rehabilitasyon merkezinde 3 Nisan Pazartesi itibariyle eğitim-öğretim yeniden başladı. Vali Yiğitbaşı, öğrenci ve öğretmenleri okulun ilk gününde de yalnız bırakmıyor. Hürriyet İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Yiğitbaşı, öğrencilerle sohbet ederek moral verdi.

Vali Yiğitbaşı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokul ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek sınıfları gezip okul idarecileri ve öğretmenlerle görüşüyor. Vali Yiğitbaşı, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin konaklama ihtiyacını karşılayacak 1200 kapasiteli Rauf Bey Gemisinde incelemeler yapıyor. Gemide 21 derslik bulunmakta ve öğrenciler telafi kurslarıyla sınava hazırlıklarını sınıflarda yapabilmekteler.

Vali Yiğitbaşı, İskenderun’da hayatın hızla normale döndüğünü belirterek, devletin tüm imkanlarının sahada kullanıldığını ve milletin el ele vererek çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade etti. Öncelikli konularından birinin çocukların eğitimi olduğunu ve buna özellikle önem verdiklerini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, devletin yaraları sarmak için tüm kurumlarıyla sahada olduğunu ve milletiyle birlikte çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. >> RTAI