Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Üniversitemiz, Dünyanın en büyük teknoloji/havacılık etkinliklerinden biri olan ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla her sene düzenlenen TEKNOFEST 2023 Teknoloji Havacılık ve Uzay Festivali’nin akademik paydaşıdır. Bu yıl İzmir Çiğli Havalimanı’nda 16-19 Mart’ta, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan-01 Mayıs’ta ve Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 30 Ağustos-03 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan TEKNOFEST 2023’te, uzay ve havacılıktan sağlık ve yazılıma, ulaşım sistemlerinden tasarım ve eğitime, çevre ve tarım teknolojilerine kadar birbirinden çeşitli ve geleceğin odak alanlarında kurgulanmış gençlerin ilgiyle takip ettiği 42 farklı teknoloji yarışması düzenlenecektir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023, teknoloji yarışmalarında başarılı çalışmalara imza atan gençlere 13 milyon TL’nin üzerinde ödül ve 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verecektir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023’ün hedefi, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmaktır.

Daha ayrıntılı bilgi için https:"www.teknofest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okunma Sayısı: 31 >> RTAI