Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, egemenliğin millete ait olduğunun tüm dünyaya ilanı ve Türk ulusunun kaderini değiştiren önemli bir dönüm noktasıdır. Bu yıl 103. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor ve milletimizin kurtuluşu ve devletimizin kuruluşuna kaynaklık ediyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanarak, 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etti. 103 yıldır, milletimizin çocuklarına olan güveninin sembolü haline gelen bu gün, TBMM’nin azimle çalışarak milletimizin iradesi ve idealleri doğrultusunda yürüttüğü reformlarla daha da anlamlı hale geldi.

Sevgili çocuklar! Geleceğimize olan umudumuz sizlerin gözlerindeki ışıktır. Sizler, okuyan, sorgulayan, farklı fikirler üreten, eleştirel düşünen, teknoloji ve bilime hakim, düşüncelerini ifade edebilen toplumsal değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmelisiniz. Bu ülkenin yarınları sizlersiniz ve ülkemizin ilerlemesi için çok çalışmalı ve kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirmelisiniz.

Bugünün anlam ve önemine değer verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal Savaşımızın kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum. >> RTAI