Gözden kaçırmayın

2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve garantisi olarak tarihte önemli bir yere sahip. 23 Nisan 1920’de, millet egemenliği resmen hayata geçirilerek, bu gurur verici gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmiştir.

"Sevgili çocuklar; Siz, ülkemizin en değerli varlığı, yaşam sevincimiz, umudumuz ve geleceğimizin güvencesisiniz. Gelecekte, bilime ve teknolojik gelişmelere açık, araştıran ve sorgulayan, düşünen ve düşüncelerini ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı yetişkin fertler olmanız gerekiyor. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize ve bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkacağınıza olan inancımız tam.

Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz." >> RTAI