Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi akademisyenleri, iki proje ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023 finale katılmaya hak kazandı. TEKNOFEST 2023’ün "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması/Sağlık ve İlk Yardım" kategorisinde Realistik ekibi "Enjeksiyon, Kan Alma ve Kateterizasyon Amaçlı Kol Modeli" projesiyle 151 takım arasında 11. sıraya yükseldi. MedAR takımı ise "Eğitim Teknolojileri" kategorisinde "Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi" projeleri ile 186 takım arasında 33. sıraya finalist oldu.

Realistik ekibi, farklı sertlik ve esneklik değerlerine sahip deri dokusu üretebilmeye olanak tanıyan silikon bazlı yapay deri üretimi ile önde çıkan bir kol modeli geliştirdi. MedAR takımı ise bilgisayarlı tomografi ile elde edilen gerçek hastaya ait kalp görüntülerini kullanarak, kalbin anatomisine yönelik artırılmış gerçeklik teknolojisi ile desteklenen bir öğretim yöntemi geliştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, her iki projenin de tıp eğitimi literatürüne değerli bir katkı sağlayacağını belirtirken, "Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi" projesinin anatomi eğitiminde karşılaşılan eğitsel problemlerin önüne geçecek bir çözüm sunduğunu vurguladı. Ayrıca, "Enjeksiyon, Kan Alma ve Kateterizasyon Amaçlı Kol Modeli" projesinin de sahada çalışan sağlıkçılar ve ilk yardım eğitimcilerinin önemli bir ihtiyacını gidereceğini ifade etti.

Projeler, önemli problemlere çözüm sunarken, Prof. Dr. Okumuş da "yenilikçi, özgün ve yerli" karakterleriyle öne çıkan projeleri hazırlayan ekiplere TEKNOFEST finallerinde başarılar diledi. >> RTAI