Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

İskenderun ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hızlı bir şekilde yaraların sarılması için devlet ve millet el ele çalışıyor. İskenderun Koordinatör Valisi olan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bölgedeki görevine 16. gününde de devam ediyor ve vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük çaba harcıyor. Bölgedeki çalışmalara 19 Mart’tan itibaren katılan Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarla görüşüp acil ihtiyaçların tespit edilip hızlıca çözüme kavuşturulması için devletin tüm imkanlarını kullanıyor.

Eğitim öğretim hayatının normale dönmesi için çalışmalarını hızlandıran Vali Yiğitbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul idarecileriyle toplantı yaptı. Bölgede 36 devlet, 17 özel okul ve 4 rehabilitasyon merkezinde eğitim öğretimin 3 Nisan Pazartesi günü yeniden başlaması kararlaştırıldı. Vali Yiğitbaşı, okulun ilk gününde öğrenci ve öğretmenleri yalnız bırakmayarak Hürriyet İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Vali Yiğitbaşı, önümüzdeki sınavlara hazırlanan öğrencilerin konaklama ihtiyacını karşılayacak olan Rauf Bey Gemisi’ni de ziyaret etti. Gemide 21 derslik bulunuyor ve öğrenciler telafi kurslarıyla sınav sürecine hazırlıklarını bu sınıflarda yürütecekler.

Vali Yiğitbaşı, İskenderun’da hayatın normale dönmeye başladığını söyleyerek, devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu vurguladı. Çocukların eğitimi en öncelikli konular arasında olduğunu belirten Yiğitbaşı, bölgedeki çalışmaları titizlikle yürütüp öğrencilerin zorlu süreci en az hasarla atlatabilmeleri ve eğitim faaliyetlerine devam edebilmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Devletin tüm kurumlarıyla milletiyle el ele vererek yaraları sarmak için büyük bir gayret ve titizlikle çalıştığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, İskenderun’da hayatın tekrar normale dönmesi için el birliğiyle çalışacaklarını belirtti. >> RTAI