Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, seçim kampanyasında en çok karşılaştığı soruların işsizlik ve KPSS sınavı sorusu olduğunu belirtiyor. Arabacı, seçildiği takdirde KPSS sınavlarından ücret alınmayacağını ve mülakat uygulamalarının kalkacağını söylüyor.

Mustafa Enis Arabacı, seçim çalışmaları sırasında en çok işsizlik sorununun dile getirildiğini söylüyor. Gençlerin birden fazla üniversite bitirmelerine rağmen iş bulamama sorunu da oldukça büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. KPSS sınav sonuçlarına göre seçim yapılması tartışmaları da sık sık gündeme geliyor.

Mustafa Enis Arabacı, gençlerin sorunlarını iyi bildiğini belirterek, mülakat yapılacak kişilerin KPSS puanlarına göre belirlenmesi gerektiğini ifade ediyor. Böylece, daha yüksek puan alanların işe alımında öncelik sağlanacak ve referans olarak okulları ve yetenekleri dikkate alınacak.

Mustafa Enis Arabacı, gençlerin haklı tepkilerinin farkında olduğunu söylüyor ve ülkesinde iş bulamayan gençlerin yurt dışına gitmek yerine kendi ülkelerinde iş bulmaları gerektiğini dile getiriyor. İYİ Parti’nin Ortak politikalar Mutabakat Metni’nde imzalanan kararlar doğrultusunda, mülakat uygulamalarına son verilmesi ve KPSS sınavlarının sayısının artırılması gerektiğini savunuyor.

Mustafa Enis Arabacı, geleceği gençlerin şekillendireceğinin altını çizerek, değişimin yapılması için kararını vermek gerektiğini söylüyor. İşsizlik ve KPSS sorunuyla ilgili atılacak adımların gençler için daha iyi bir gelecek oluşturabileceğini vurguluyor. >> RTAI