Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Bugün, dünyada ilk kez çocuklara özel olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. yıldönümünü kutluyoruz. Bu kutlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklarımıza olan inancı, sevgisi ve değer vermesinin bir ifadesidir.

Atatürk, dünya çocukları arasında karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygularının aşılandığı bu bayramın uluslararası dostluk ve barışa giden yolda önemli bir rol oynayacağını öngörmüştür. Milletimizin dayanışmasını ve fedakarlığını en güzel şekilde yansıtan ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin ve birlik-beraberliğin sembolüdür.

Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için, birlik-beraberlik içinde çalışarak güzel vatanımızı daha mamur hale getirmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Mücadelesi uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnettarız. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.

Kemal Duru


Dinar Kaymakamı