Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

MHP MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Şuhut ilçesine bağlı Paşacık Köyü'nde yaşayan vatandaşların Selevir Barajı'nın bulunduğu bölgede risk altında olması nedeniyle köylerinin afet kapsamına alınarak uygun bölgeye taşınma taleplerini AFAD Başkanı Yunus Sezer'e iletti. Ayrıca, Şuhut Merkez'deki 96 adet parselden oluşan 40 adetinin tamamlanmış olan deprem konutlarının tapularının verilmesi talepleri de iletilmiştir.

MHP Şuhut İlçe Başkanı Abdullah Zeybek, MHP Şuhut İGM Üyesi Ali Altan ile birlikte Şuhut ilçesi muhtarları, Paşacık Köyü ve Şuhut merkezindeki tapu konuları hakkındaki talepleri Milletvekili Mehmet Taytak'a iletmek için ziyarette bulunmuşlardı. Milletvekili Taytak, AFAD Başkanı Yunus Sezer'i arayarak randevu alarak Şuhut heyetiyle birlikte ziyarette bulundu.

Paşacık Köyü, Selevir Barajı'na paralel olarak uzanan engebeli bir arazi üzerine kuruludur. Sel baskını afetinden dolayı yapıya yasaklanmış olan Afete Maruz Bölgesi içinde olan köyde birçok ev halihazırda kaya düşme riski altındadır ve terkedilmiştir. Köydeki ekim alanlarının daralması nedeniyle tarımsal faaliyetler azalmış, köyden göçler başlamıştır. Milletvekili Taytak, köydeki afet riskleri nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce inceleme yapılmasını ve köyün yaklaşık 1 km kadar kuzeyinde uygun bölgelere taşınması taleplerini iletmektedir.

Milletvekili Taytak, Afyonkarahisar'ın sorunlarına her zaman çözüm bulmak için destek olmuş olan AFAD Başkanı Yunus Sezer'den, Paşacık Köyü'nün ve Şuhut Merkezi'ndeki tapu sorunlarının çözümü için söz aldı. Kendisinin en kısa zamanda müjdeli haberi paylaşacağını belirtti.