Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği'nin kadın üyeleri, Seddülbahir Tekke Koyu'nda düzenlenen "Yavrularımız Geldik" törenine katılarak, Ege Denizi'ne şehitlerin anısı için kırmızı karanfiller bıraktılar. Bu tören, 25 Nisan'da gerçekleşti ve Çanakkale Kara Muharebelerinin başladığı gün olan bu tarihte, birçok anne Mehmetçikler için "Yavrularımız Geldik" başlığı altında yapılan çağrıya katıldı. Toplamda bin 102 anne, Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinden Seddülbahir Tekke Koyu'na geldi.



Dernek Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, anma töreninde yaptığı konuşmada; "15 Nisan 1915'ten 25 Nisan 2023'e kadar Güney ve Kuzey cephesi, adeta bir cehennem kadar ölümcüldü. Mehmetçik yüreğini siper etti, canını verdi. Şehit oldu ama bir karış toprağı düşmana vermemek için mücadele etti. 108 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve ülkenin 1102 koca yürekli annesi Mehmetlerine kucak açmak için Seddülbahir Tekke Koyu'nda toplandı. 'Oğlum seni oralarda yalnız bırakmayacağım. Kavurucu sıcakta sana gölge olacağım, seni orada kurda kuşa yem etmeyeceğim' diyerek söz veren anneler, "Yavrularımız Geldik" çağrısına cevap verdi. 25 Nisan günü, Seddülbahir Tekke Koyu sel oldu, buraya aktı. 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği'nin başlattığı bu organizasyon sayesinde, annelerin Mehmetlerine kucak açtığı unutulmaz bir an yaşandı. Bizler de dernek olarak, bu organizasyonda bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere saygılarımızı sunuyoruz" dedi.



Konuşmanın ardından, Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen askerlerin anısına denize karanfiller bırakıldı ve rehberler eşliğinde şehitlikler gezildi. Anma töreni etkinliği, DOÇEK Annelerinden etkinlik sorumlusu Halime Can ve Serap Yılmaz tarafından, törene katılanlara, araç desteği veren Keşan Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sonlandı.