Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

Keşan Sebze, Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanvekili Mustafa Çakır, ülkede yaşanan pandemi ve deprem felaketlerinin ekonomiye zarar verdiğini belirterek, esnafların en çok etkilendiğini söyledi. Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanvekili Mustafa Çakır, küçük esnafın bu felaketlerden en olumsuz şekilde etkilenen kesim olduğunu ifade etti ve gıda fiyatlarındaki sürekli artışların esnafları nasıl etkilediğini anlattı.

Çakır, zincir marketlerin yaptığı zamların tüketici ve esnafı karşı karşıya getirdiğini belirterek, büyük firmalara daha duyarlı olmaları çağrısı yaptı. Ekonomik kriz ve salgın döneminde esnafların elini kolunu bağlayan şartların değiştirilerek uygun kredi desteği sağlanması gerektiğini ifade eden Çakır, esnafların da ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu ve mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanvekili Mustafa Çakır, depremin zelzeleye neden olacağını belirterek, ekonomik sarsıntıların da yaşanacağına işaret etti. Esnafların vergi, SGK borçları ve diğer giderleri karşılayamama durumuna düştüğünü ifade eden Çakır, bazı esnafların haciz işlemleri ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Vergi dönemlerinde esnafların en çok zorlandığı dönemler olduğuna dikkat çeken Çakır, esnafların kırmızı çizgilerinin kaldırılması ve uygun kredi desteği sağlanması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Çakır, esnafların enkaz altında bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.