Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Kirişci, Kahramanmaraş'ta Türkoğlu Koordinasyon Merkezi'nde çalışmaların durumuna ilişkin bilgi aldıktan sonra esnafı ziyaret ederek ardından çiftçilerle Millet Meydanı'nda sohbet etti. Sulama ücretlerine yapılan yüzde 50 indirimden kaynaklanan memnuniyetlerini ifade eden çiftçilerin memnuniyetlerinin kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen Kirişci "Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Karar"ın, Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, kararın üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerin tarımsal sulamadan kaynaklı kullanım hizmet bedellerini yüzde 50 oranında destekleyeceklerini belirtti ve "Geçtiğimiz 4 yılda pandemi oldu, devamında Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Tedarikte, üretimde aksamalar oldu. Bir taraftan da dünya ile aynı şekilde Türkiye'de enflasyonda yükseliş oldu. Biz bütün bunlara rağmen vatandaşlarımıza hibe uygulamasına devam edeceğiz" dedi.

Bakan Kirişci, her zaman çiftçinin yanında olduklarının ve desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi ve "Çiftçilerin 2023 yılı tarımsal sulama ücretleri bize 4,5 milyar gibi mali külfet getirmiş olsa da biz üreticimize destek vermek ve onları ekonomik olarak rahatlatmak peşindeyiz. Bunun önemli bir kısmını da vatandaşımıza bedelsiz olarak ulaştıracağız" diye konuştu. Kirişci, sulama sistemlerinin teknolojik olarak basınçlıya çevirileceğini ve 1,5 milyon hektarlık daha sulanabilir alanın sulamacılık hizmetlerine kavuşturulacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Kirişci, çiftçilerle buluşmasının ardından muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de bir araya geldi. Toplantıda, depremlere ilişkin yaşadıklarından bahseden Kirişci, Türkiye'nin Afete Hazırlık Projesi ile afet zararlarını azaltmaya çalıştıklarını anlattı ve Türk devletlerinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Kirişci, Türkiye'nin dünyaya örnek bir güç olduğunu belirterek, enerjisini artık teknolojiye harcayan bir gençliğin oluştuğunu ifade etti.