Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

İzmir'deki Karabağlar Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" konulu resim yarışması düzenlediği bildirildi. Resim yarışmasının sonuçları açıklandı ve ödüller törenle sahiplerine verildi. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nilay Kökkılınç, Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyansan, Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri, ve velileri katıldılar.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmalarından sonra Cumhuriyetinin 100. yılı anısına hazırlanan görsel sunumla başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, törende yaptığı konuşmasında, 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 100. yılını aynı coşkuyla kutlayacaklarını ifade ederken, "Bu güzel ülkeyi ikinci 100 yıla sizler taşıyacaksınız. Bizlerden çok daha iyi yöneteceğinize hiç kuşkumuz yok. Hepinize çok teşekkür ediyor, bayramınızı yürekten kutluyorum" dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kökkılınç, Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Tiyansan, Karabağlar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yıldır ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Temsilcisi Cengiz tarafından verildi.

Resim yarışmasına 165 eser katılırken, Şehit Muzaffer Erdönmez İlkokulu 4/E Sınıfı Öğrencisi Birnur Ekin Bilge 1., Duğrallar İlkokulu 1/D Sınıfı Öğrencisi Zeynep Güvenoğlu 2., Ahmet Ragıp Üzümcü İlkokulu 3/E Sınıfı Öğrencisi Defne Demirkır 3. oldu. Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nün özel ödülüne ilk Kurşun İlkokulu-1/B Sınıfı Öğrencisi İris Korkmaz ve Seçici Kurul Özel Ödülü'ne Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu 3/C Sınıfı Öğrencisi İpek Güngör layık görüldü. Öğrenciler, ödüllerini dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, resim seti gibi ödüllerle aldılar. Ayrıca, tüm öğrencilere Atatürk'ün Nutuk kitabı armağan edildi.

Yarışmanın Seçici Kurulu, Eğitmen-Ressam Lale Temelkuran, Eğitmen-Ressam Perihan Duran, Karabağlar Mustafa Baykaş Merkezi Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Taşkın Bezci, Karabağlar Sosyal Etkinlik Merkezi Görevli Öğretmeni Cennet Türkoğlu ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Temsilcisi İlge Cengiz'den oluştu. Öğrencilerin eserleri ise, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nin 2. ve 3. katlarındaki sergi salonlarında 2 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.