Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Bolvadin'de seçim çalışmalarını sürdürdü. İlk ziyareti Bolvadin'in 50'den fazla ülkeye ihracat yapan Avşar Emaye fabrikası oldu. Arabacı'ya İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İlçe Başkanı Süleyman Toker ve partililer eşlik etti.

Bolvadin'in dünyaya açılan firması olan Avşar Emaye'yi ziyaret eden Arabacı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tabak tarafından karşılandı. Daha sonra Avşar Emaye Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak'ı ziyaret eden Arabacı, fabrika hakkında bilgi aldı. Şirketin ihracat konusunda Türkiye'nin en önemli markalarından birisi olduğunu ve Bolvadin'den 30 yıldır mutfak ürünleri ihraç ediyoruz dedi. Ayrıca, hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çeken Tabak, İYİ Parti'nin tarım ve hayvancılık alanında detaylı bir çalışması olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılığın bir ülke için önemine değinen Mustafa Enis Arabacı, Türkiye'nin kendi kendine yetmenin de ötesinde ihracat rekoru kıracağını belirtti. Çiftçilik yapmak isteyenler için özel proje ve teşvik paketleri hazırlanacağını açıklayan Arabacı, ayrıca sigortasız hiçbir tarım işçisi kalmayacak ve tarım ülkenin önemli bir gelir kaynağı olacaktır ifadelerini kullandı.

Arabacı, desteklenecek sektörleri de şöyle sıraladı: büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı, ipek böcekçiliği, arıcılık ve balıkçılık. Çiftçilerin hayvancılık ile ilgili teşvik edilmesi için hayvan başına özel teşvik kapsamları oluşturulacağını da belirtti.