Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, Şuhut ilçesinde esnafların sıkıntılarını dinledi. Akar'ın yanında, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İlçe Başkanı Mehmet Kahraman, Kadın Kolları Başkanı Sultan Erdem, Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci, Milletvekili aday adayı Yalçın Görgöz, Ahmet Salih Çiçek ve birçok parti üyesi bulunuyordu. Birlikte Şuhut İlçesi'ne çıktılar.

Pazar yerindeki yüksek fiyatlar konusunda konuşan Akar, "Üreten memnun değil, satıcı memnun değil ve alıcı da memnun değil. Ülkedeki insanlar, bu yüksek fiyatlar nedeniyle yeterli beslenemiyorlar" dedi.

Türkiye'nin bereketli topraklarından bahseden Akar, "Kötü yönetim bizi, bugün buğday ve nohutta bile dışarıya bağımlı hale getirdi. Egemenliğimizi kısıtlayan bu düzen artık değişiyor. Türkiye, tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetecek duruma gelecektir" diye ekledi.

Türkiye'deki tarımın planlı bir şekilde üretim yapmasını sağlayacaklarını söyleyen Akar, "Tarım arazilerini koruyacağız ve tüm arazilerin ekilmesini sağlayacağız. Veteriner, ziraat mühendisi ve ziraat teknisyeninden oluşan ekipler, köylerde kurulacak ve çiftçilere hastalık tedavisi, aşı, toprak analizi, bitki sağlığı gibi konularda ücretsiz destek sağlayacaklar" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Afyon, Konya, Erzurum'da tarım ve hayvancılık özel ekonomi bölgeleri kuracaklarını ve Ordu ile Hatay'da hayvancılık ve tarım ürünleri ihtisas limanı oluşturacaklarını belirten Akar, Türkiye'nin bölgesinde gıda ve hayvancılıkta en büyük ihracatçısı haline geleceğini, yemi, gübreyi ve enerjiyi yerinde üreterek gıdanın ucuzlamasını sağlayacaklarını, gerektiğinde tarımsal maliyetleri sübvansiyon edeceklerini ve çiftçilere zarar vermeden gıda fiyatlarını düşüreceklerini sözlerine ekledi. Akar, "15 Mayıs'ta üreticimizin, satıcının ve tüketicinin yüzü gülecek" diyerek konuşmasını tamamladı.