Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği esnaflar, gençler ve kadınların sorunlarını dinledi. Arabacı, ?Bu yaşadığımız hayat hiçbirimizin kaderi değil. İnanın yeni bir hayat mümkün? diyerek ümitli bir açıklama yaptı. Arabacı, özellikle gençlere umutlu olmaları çağrısında bulundu.

Arabacı, sorunları çözmek için neler yapacaklarını anlatırken işyeri kirasında stopaj oranının sıfırlanacağını ve şoför esnafının 10 yaşın üzerindeki araçlarının yenilenmesinde ÖTV alınmayacağını söyledi. Vergi denetimini iş dünyası üzerinde siyasi baskı unsuru olarak kullanmaktan vazgeçeceklerini ve sermayenin tabana yayılmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca ekonomik ve teknik gerekçeleri olmayan vergi affı uygulamalarına son vereceklerini vurguladı.

Arabacı ayrıca her mahallede kreş açılacağını, kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği içinde okul sonrası eğitmenli aktivite merkezleri ile kreşlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Böylece gençlerin ve kadınların iş hayatına daha fazla katılımı sağlayacaklarını söyledi.

Gençlerin işsizlik sorunu ve işverenlerin nitelikli kalifiye eleman ihtiyacının birleştiği noktada mesleki eğitim müfredatını güncelleyerek öğrencilere farklı alanlarda da kullanabilecekleri taşınabilir yeni beceriler kazandıracaklarını ve OSB'lerde teknoloji liseleri kuracaklarını belirtti. İşsizlik sigortası fonu aracılığıyla işsiz kalan çalışanlara beceri kazandırma yatırımlarına finansman sağlayacaklarını söyledi.

Mustafa Enis Arabacı'nın seçim vaatleri arasında işveren ve çalışanlar için birçok farklı düzenleme yer alıyor. Yapacağı düzenlemeler ile hem gençlerin işsizlik sorununu ortadan kaldırmayı hem de işverenlerin nitelikli eleman sıkıntısını çözmeyi hedefliyor.