Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın öncülüğünde yürütülen çalışmaların ikinci aşamasında Zafer Müzesi'nin restorasyonu devam ediyor. Müzenin güçlendirme ve restorasyon çalışmaları kapsamında çatı yapım işleri tamamlandı ve restorasyon projesi Zafer Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi paydaşlığında onaylandı. İl Özel İdaresi 2023 yılı Kültür Katkı Payı'ndan ayrılan bütçe ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrılan ödenek de restorasyon çalışmalarına destek veriyor.

Zafer Müzesi'nin tarihi öneminin farkında olan Vali Yiğitbaşı, müzenin güçlendirilmesi ve restore edilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtiyor. Restorasyon sürecinin bir an önce tamamlanması için yoğun mesai harcandığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, müzenin ulvi mücadeleyi Afyon'a gelen misafirlerin ve şehirde yaşayan gençlerin idrak edebilmesi için önemli bir yapı olduğunu vurguluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrıca ödenek ayrılan Zafer Müzesi'nin restorasyonu için İl Özel İdare Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından Güçlendirme İşi ihalesine çıkılması ve daha sonra Restorasyon ihalesinin yapılması planlanıyor. Böylece Zafer Müzesi, Afyonkarahisar'a en kısa sürede yeniden emanet edilecek.