Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu'nun (ASKOM) 15. Bölge 2023 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Yılda iki defa değişen şehirlerde toplanan komisyon, bu yıl İlimizde toplandı. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'nın bulunduğu 15. Bölgeden gelen sağlık müdürleri, sağlık hizmetleri ve kamu hastaneleri başkanları, hastanelerin başhekimleri ve diğer sağlık yöneticileri de toplantıya katıldı. Toplantının koordinatörlüğünü ise Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü yaptı.

Toplantıda, bölgenin genel durumu hakkında bilgi verildi ve il bazında hastaneler ile acil sağlık hizmetlerinin durumu ele alındı. Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala tarafından sunum yapılarak konu hakkında detaylı bilgi verildi. İlimizde hazırlanan afet planının sunumu da gerçekleştirildikten sonra, acil sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları hakkında il sağlık müdürleri, ilgili sağlık yöneticileri ve özel sağlık kurumları yöneticileriyle birlikte konuşuldu.

Toplantı sonunda katılımcıların görüş ve önerileri alınarak genel bir değerlendirme yapıldı. Bir sonraki toplantının Bilecik'te yapılması planlandı.