Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 112 kişi gözaltına alındı ve toplamda 814 personel operasyona katıldı. Uyuşturucu ticareti suçundan şüphelenilen 130 kişinin yakalanması ve uyuşturucu gibi suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 130 adrese eş zamanlı bir operasyon yapıldı. Helikopterli baskınlarla birlikte komando ve özel harekat birlikleri de 130 adrese girerek arama yaptılar.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, operasyonun tamamlandığını ve 108 kişinin polis bölgesinde, 22 kişinin ise jandarma bölgesinde olmak üzere toplamda 130 şüphelinin uyuşturucu ticareti suçundan yakalandığını açıkladı. 5 ay boyunca yapılan çalışmanın ardından gerçekleştirilen operasyonda, 196 ekip, 30 özel harekat, 22 jandarma ve 14 narkotik dedektör köpeği kullanıldı.

Yapılan basın açıklamasında, İbrahim Seydioğlulları, Ali Temiz ve Albay Yılmaz Kırgel'in yer aldığı operasyonla ilgili toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak görev yapan Dr. Seydioğlulları da hazır bulundu. Operasyonun adı "Kökünü Kurutma Operasyonu" olarak belirlendi ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edildi.