Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

RTÜRK Teknoloji şirketi Afyonkarahisar'da, yapay zeka teknolojisini kullanarak konuşma metinlerini, bültenleri ve küçük notları bile haberleştiriyor ve bu haberlerini internet sitelerine anında servis ediyor. Ayrıca yapay zeka teknolojisi her gün binlerce internet sitesini dolaşarak, illere ve bölgelere göre haberler üretiyor. Bu gelişmeyle birlikte, özellikle habercilerin işlerinin çok kolaylaştığı ve internet haber sitelerinin günün 24 saati güncellendiği belirtildi.

RTÜRK Teknoloji'nin sahibi Ali Osman Okşar, internet haberciliği sayesinde okuyucuların haberi almasının hızlandığını ve bu durumun haber kültüründe köklü dönüşümlere neden olduğunu ifade etti. Dijital gelişmelerle birlikte internet haberciliğinin de yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladığına dikkat çeken Okşar, geliştirdikleri yapay zeka sistemi aracılığıyla haberin konusunun, hangi dille çevrilmesi gerektiğini ve vurgulanması gereken cümlelerin yazılmasının yeterli olduğunu söyledi.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde haber metinleri, bülten ve beyanatlar vurgulayıcı bir şekilde haberleştirilip, fotoğrafla birlikte servis ediliyor. Okşar'a göre, yapay zeka haberciliği daha hızlı bir forma dönüşerek haberin veriliş şeklini değiştirmiştir. Bu gelişmeyle birlikte internet haberciliğinde robotik habercilik birçok ulusal medya kuruluşunda kullanılmaya başlanmıştır.

Afyonkarahisar'lı gazetecilerden büyük ilgi gören bu gelişme, diğer illerde de büyük ilgi görüyor. Okşar'a göre, yapay zeka tarafından üretilen haber içeriklerinin dili ve tekniği editöryel bir işlemden geçmeden okuyucuya ulaşmasının sonuçları, içerik analiz yöntemiyle iki aşamalı bir akış çerçevesinde geliştirilmiştir.