Türkiye de bir ilk yaşandı. Gazeteci baba, oğlunun milletvekili adayı olduğu seçimler öncesinde ona radyo programında sorular yöneltti.

Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

Afyon Gün FM'de yayınlanan 'Seçime Doğru' programının sunucusu İsmail Akar, karşısında CHP'nin milletvekili adayı olan oğlu Anıl Halis Akar'ı buldu. 40 dakika boyunca gündeme dair sorular soran baba, oğlunun cevaplarını dinledi.

Bu ilginç röportajda hem gazeteci hem de aday oldukça heyecanlıydı. Baba İsmail Akar, programın başında 'Bugün tarihi bir yayında karşınızdayım. Bugünkü konuğum CHP Milletvekili Adayı olan Yüksek Mimar ve benim de oğlum olan Anıl Halis Akar' diyerek sözlerine başladı. Oğlu Anıl Halis Akar ise babasına 'Sayın Akar' diye hitap ederek sorulara cevap verdi. Genç aday, gençlikten kadınlara, ekonomiden kültür sanata kadar pek çok konuda görüşlerini paylaştı. Yayının sonunda da partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için oy istedi.

Baba-oğul arasındaki bu canlı yayın Türkiye'de belki de ilk kez gerçekleşti. Heyecanlarına hakim olmakta zorlanan ikili, bazen hoş durumlara da düştü. Baba İsmail Akar, programını Instagram ve WhatsApp'tan canlı olarak dinlenebileceğini söylerken WhatsApp'tan radyo yayınının olmadığını unuttu. Oğlu Anıl Halis Akar ise programın sonunda dinleyenlere 'İyi yayınlar' dileyerek gülüşmelere neden oldu.

Bu tarihi anı ise anne Fadime Akar sosyal medyadan canlı olarak takip ederek kayda aldı.

Gençlerin önüne açmak lazım
39 yıllık meslek hayatında ekonomiden sanata spordan sağlığa binlerce konuğu yayına aldığını söyleyen İsmail Akar’ Oldukça guru verici bir tablo. Siyasette de gençlere yol vermek ve onların sesini duyurmak adına iyi bir yayın oldu’ diyordu.

Anıl Halis Akar ise ‘Benim çocukluğum bu radyonun koridorlarında geçti.Yıllar öncesi 23 Nisan şiirleri okuduğum radyomuzda bu kez siyasetçi olarak seslenmek ve yılların tecrübeli ismi babamın karşısında olmak beni onurlandırdı’ dedi.

Mali Müşavir olan ve Gün FM kurucusu İsmail Akar uzun zamandır Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunda yer alıyor.
35 Yaşındaki Anıl Halis Akar Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Dairesinde görev yapıyordu. Yüksek Mimar olan Anıl Halis Akar şu anda Yakındoğu Üniversitesinde doktora çalışmalarına da devam ediyor.