Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar'da yapılması gereken turizm projelerini açıkladı. Arabacı, Afyonkarahisar'ın dünya kenti olmaya aday bir şehir olduğunu belirterek, turizm potansiyelini daha iyi değerlendirmenin gerektiğini söyledi.

Arabacı, seçim çalışmaları kapsamında Sandıklı'da yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın termal turizm başkenti olarak kabul edildiğini ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi. Şehrin turizm gelirlerinin artırılması için termal tesislere yatırım yapılması gerektiğini ve uluslararası turizm destinasyonuna dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Sandıklı'nın termal turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Arabacı, buranın doğal güzellikleri ile birlikte turizmin farklı alanlarında da öne çıkarılabileceğini ifade etti. Sandıklı'nın spor kamp merkezi turizmi için de ideal bir yer olduğuna dikkat çeken Arabacı, tesislerin yapımı ve kondisyon antrenmanları gibi faaliyetlerle uluslararası bir spor turizm merkezi haline getirilebileceğini belirtti.

Afyonkarahisar'ın turizmden daha fazla pay alabilmesi için konaklama süresinin artırılması gerektiğini söyleyen Arabacı, bunun için de şehrin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini öne çıkartan gezi turları ve eğlence mekanlarının yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tarihi yerlerin korunması ve müzelerin yapımı ile Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelinin artırılabileceğini belirtti.

Afyonkarahisar'ın turizmde uluslararası bir çekim merkezi haline gelebilmesi için planlı bir çalışmanın yapılması gerektiğine dikkat çeken Arabacı, Eber, Emre, Acıgöl, Afyon Kalesi ve Sineda gibi turistik yerleri öne çıkartan turların organize edilmesi gerektiğini vurguladı.