Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Haber Metni:

Türkiye'de engellilerin şartlarının iyileştirildiği ve toplumun daha duyarlı hale geldiği Engelliler Haftası kutlamaları başladı. Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenlik gibi alanlarda çözüm odaklı çalışmalar yürütülmekte olduğu açıklandı.

Gündelik hayatta beraber yaşadığımız engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çekildi. Toplumsal hayata aktif bireyler olarak katılım sağlanması için engelli vatandaşlarımıza eşit hak ve özgürlüklerin teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında özgüvenle var olabilmesi için çalışmaların toplumsal bir görev olduğu vurgulandı. Bu nedenle, toplumumuzda engelli vatandaşların hak ve özgürlüklerinin toplumun daha büyük bir kesimi tarafından kabul edilmesinin önemi vurgulandı.

Engelliler Haftası'nın toplumsal duyarlılıkların artmasına vesile olması ve herkesin sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaşayacağı huzurlu bir toplumun gelişmesine katkı sağlaması dilekleriyle 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan bu özel haftanın tüm engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına kutlu olması temennisi dile getirildi.