Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti

Afyonkarahisar İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar şehrinin öncelikli konularından birinin Askeri Havalimanı'nın sivil uçuşlara açılması olduğunu vurguladı. Arabacı, şehrin yatırım alması ve büyümesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Bunlar arasında Afyon Tanıtım Vakfı'nın bir an evvel kurulması, tarım ve hayvancılık özel bölge oluşturulması ve Afyonkarahisar'ın bir lojistik merkezi haline gelmesi yer alıyor.

Arabacı, Afyon Tanıtım Vakfı'nın Valilik, Belediye, ATSO, ATB gibi STK'ların yanı sıra kurumların yer aldığı bir yapıya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Böylece şehrin tanıtımı, turizm gelişmeleri ve fuar gibi etkinlikler buradan yapılırken, başlanan hiçbir proje yarım kalmayacak.

Tarım ve hayvancılık özel bölgesi kurulması da Arabacı'nın önemsediği konular arasında yer alıyor. Bu bölgede çalışanlara özel teşvikler verilmesi, sosyal güvenlik prim desteği sağlanması, tarım ürünlerinde mazottan ÖTV alınmaması, gübre ve tohum desteği gibi çalışmalar yapılacak.

Arabacı, Afyonkarahisar'ın bir lojistik merkezi haline gelmesi için de çaba gösteriyor. Şehir, Türkiye'nin kesişme noktasında bulunuyor ve birçok firma için lojistik ve depolama merkezi olarak kullanılabilir. Aynı zamanda lojistik merkez olması, Afyonkarahisar'ın üretim merkezi haline gelmesine de ön ayak olacak.

Son olarak Arabacı, Askeri Havalimanı'nın sivil uçuşlara derhal açılması gerektiğini belirtti. Yatırımcılar ve turistlerin gelmesine yardımcı olacak olan bu projeyle Afyonkarahisar'ın cazibesi artacak. Arabacı, projelerinin hazır olduğunu ve kısa bir sürede hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.