İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon programına katılarak, B sınıfı ehliyet sahiplerinin ek eğitim alarak 125 cc altındaki motosikletleri kullanabileceklerini duyurdu.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bakan Soylu, Türkiye'de 2 tekerlekli araç kullanımının yaygınlaştığını söyledi. "Birçok insan hem otomobil hem de motosiklet sahibi. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştük. Sürücü kursları onların sorumluluğunda. Biz de hangi ehliyetin hangi aracı kullanabileceğine karar veriyoruz. Arkadaşlarımız çalıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ile işbirliği yaptı. Artık 125 cc'nin altındaki motosikletler B sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek. Bu konuda çalışmalar tamamlandı. Sadece birkaç ders alacaklar. Motosikletle ilgili ek ders alarak bu hakkı kazanacaklar. Ayrı bir motosiklet ehliyetine ihtiyaç kalmayacak" diye konuştu.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), sektörün gelişmesi için bir komisyon oluşturmuştu. Bu komisyonun düzenlediği ve farklı kesimlerin katıldığı çalıştaylarda, sektördeki üretim sayılarının nasıl artırılacağı tartışılırken, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de B sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar motosiklet kullanımına izin verilmesi için de çaba gösteriliyordu.

Dernek yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, 125 cc'ye kadar olan tüm motosikletlerin B sınıfı otomobil ehliyeti ile kullanılabilmesinin, sektör için olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederken, 2022'de 400 bin adede ulaşan pazarın gelecek dönemde milyon adetlere çıkabileceğini belirttiler.