Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisinin kapatılmamasını istediği belirtildi.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan 'Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nin kapatılacağı haberlerine tepki gösterdi. Ertaş, bu servisin kapatılması halinde birçok ailenin çocuklarının tedavisinden mahrum kalacağını söyledi. Basında çıkan bir haberde, bir annenin lösemi hastalığına yakalanan çocuğunun tedavisinin devam etmesi için Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisinin kapatılmamasını istediği belirtildi.

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi, çocukların hayatta kalma şansını artıran ve ailelerin umudunu tazeleyen bir birimdir. Bu servisin kapatılması durumunda, çocuklarımızın tedavi olabilmeleri için uzak ve zorlu yollara gitmeleri gerekecektir. Bunun yanında, bu durum ailelerin hem maddi hem de manevi olarak büyük bir sıkıntıya girmelerine neden olacaktır.

Sağlık hizmetlerinin kaliteli ve etkili bir şekilde verilmesi, toplumun sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır. Halkın sağlığını korumak ve iyileştirmek bizim görevimizdir. Bu sebeple, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisinin kapatılmasına karşı çıkıyor ve çocuklarımızın yakınlarıyla birlikte güvenli bir şekilde tedavi olabileceği bir ortamın oluşturulması için gerekli adımların atılmasını istiyoruz.

Afyonkarahisar halkının sağlık hizmetlerine erişim ve kalite konusundaki endişelerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Çocukların sağlığı ve yaşamı her şeyden kıymetlidir. Bu yüzden, bu hassas konuda duyarlılık gösterilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını umuyoruz.