CDS'in yükselmesi demek; yurt dışı borçlanmada faizlerin yükselmesi, #faiz ödemelerinin artması,

Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Bülent Şahinalp Sosyal Medya Hesabından Seçim Sonrası ekonomi değerlendirmesi
@SahinalpBulentSonrası
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı/Ekonomik İşler Başkanı, Türk Demokrasi Vakfı, Ankara, Mülkiye, (e) Müsteşar Yardımcısı, rt/f
Türkiye'nin Kredi risk primi #CDS'in yükselmesi demek; yurt dışı borçlanmada faizlerin yükselmesi, #faiz ödemelerinin artması, bunun sonucu başta #ücret ödemeleri, #eğitim, #sağlık, #yatırım harcamalarına, üretime, istihdama daha az kaynak ayrılması demektir.

Bu durum Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve refahını olumsuz etkiler. Yüksek faizler nedeniyle Türkiye'nin borç stoku artar ve borçlanma kapasitesi azalır. Bu da Türkiye'nin dış şoklara karşı savunmasız kalmasına ve kriz riskinin artmasına yol açar. Ayrıca yüksek faizler iç talebi baskılar ve enflasyonu yükseltir. Enflasyon ise reel gelirleri ve alım gücünü düşürür. Bu da halkın yaşam kalitesini ve mutluluğunu azaltır.

Bu nedenle Türkiye'nin kredi risk primini düşürmek için ekonomik ve siyasi istikrarı sağlamak, güvenilir politikalar uygulamak, yapısal reformları hayata geçirmek ve uluslararası ilişkileri geliştirmek gerekmektedir. Bu sayede Türkiye daha düşük faizlerle borçlanabilir, daha fazla kaynak yaratabilir ve daha hızlı büyüyebilir. Böylece Türkiye hem kendisi hem de bölgesi için daha güçlü ve daha mutlu bir ülke olabilir.