Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürü Emel Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın'a Yeni Görevinde Ziyaret GerçekleştirdiAfyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürü Emel Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın'a Yeni Görevinde Ziyaret Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müzeler Günü Kutlama Programı düzenliyor. Program 18 Mayıs 2023 Perşembe günü Müze Müdürlüğü (Yeni Hizmet Binası) saat 14.00'da gerçekleştirilecek. Programda birçok etkinlik yer alacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okumasının ardından Müze Müdürü Mevlüt ÜYÜMEZ, "Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah" konulu bir sunum gerçekleştirecek. Ardından açılış ve protokol konuşmaları yapılacak. Müzik dinletisi, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim çalışmalarının sergilenmesi, Eski Afyonkarahisar Fotoğraf Sergisi gezilmesi gibi etkinliklerin yanı sıra müzenin tanıtımı yapılacak ve ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarında selfie çekmelerine olanak tanınacak. Programın kapanışı da gerçekleştirilecek.

Programda yer alan diğer etkinlikler ise şöyle: Merhum Müzeciler Kabri Ziyareti, Aspendos Antik Kenti ve Son Dönem Kazı Çalışmaları hakkında Dr. Öğr. Üyesi Mustafa BİLGİN tarafından bir konferans düzenlenecek, Dinar/Apamea Antik Kenti hakkında Dr. Öğr. Üyesi Ümüt Emrah KURT tarafından bir konferans verilecek, Yeni Afyonkarahisar Müzesi hakkında kısa bir tanıtım filmi gösterisi yapılacak.

Afyonkarahisar Valiliği Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği bu etkinlikler, tarih ve kültür sevgisini arttırmak ve Müzeler Günü'nü coşkuyla kutlamak için harika bir fırsat sunuyor.