Meşkin Üç Ahengi grubu, Afyonkarahisar Valiliği'nin Siluet Projesi kapsamında hazırladığı bir belgeselde yer aldı.

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Belgeselde, Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürel mekânlarında geleneksel Türk Müziği eserleri icra edildi. Bu eserler, mekânların tarihini, kültürünü ve atmosferini yansıtıyor. Belgeselde, Sultan Divânî Mevlevihane Müzesi, Karahisar Kalesi, Millet Hamamı, Şuhut Atatürk Evi, Kırkgöz Köprüsü, Avdalaz Kalesi ve Ayazini Köyü, Kocatepe Atatürk Anıtı ve Kitabesi, Sultandağı Kervansarayı, Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi & Gastronomi Müzesi, Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisi ve Camiler gibi 10 farklı mekân kullanıldı.

Meşkin Üç Ahengi grubu, tanbur, ney ve lavta gibi geleneksel Türk Müziği'nin en önemli çalgılarını kullanarak özgün bir repertuvar sunuyor. Grup, 2022 yılında Murat Salim Tokaç, Ali Yılmaz ve Deniz Şahin tarafından kuruldu. Grup üyeleri arasında bir hoca ve iki talebe ilişkisi bulunuyor. Grup, Türk Müziği'nin geleneksel aktarım sistemi olan meşkin yansımalarını gösteriyor. Grubun en büyük amaçlarından biri de medeniyetimizin kadim müzik mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve dünyaya tanıtmak.

Bu belgesel, Meşkin Üç Ahengi grubunun sanatsal çalışmalarını ve Afyonkarahisar'ın zengin tarihi ve kültürel mirasını izleyicilere sunuyor. Belgeseldeki müzik eserleri hem mekânların hem de grup üyelerinin duygu ve düşüncelerini ifade ediyor. Belgesel, geleneksel Türk Müziği'ne ilgi duyanlar için bir kaynak niteliğinde.
10 Farklı Mekan Kullanıldı

Meşkin Üç Ahengi (Murat Salim Tokaç (ney), Ali Yılmaz(tanbur) ve Deniz Şahin(lavta)) tarafından icra edilen mekânla ilişkili geleneksel müzik eserlerinin kaydı, alanında uzman ses ve görüntü ekibince kaydedildi. Proje kapsamında Sultan Divânî Mevlevihane Müzesi, Bayati Mevlevi Ayini’nden Bölümler, Karahisar Kalesi, Millet Hamamı, Hicaz Mandra, Şuhut Atatürk Evi, Kırkgöz Köprüsü, Avdalaz Kalesi ve Ayazini Köyü, Kocatepe Atatürk Anıtı ve Kitabesi, , Sultandağı Kervansarayı, Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi & Gastronomi Müzesi, Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisi ve Camiler’den oluşan 10 farklı tarihi ve kültürel mekânda kayıtlar alınarak belgesel hazırlandı.