Zerdeçal, birçok sağlık sorununa karşı faydalı bir bitkidir.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bitki uzmanlarının hazımsızlık ve ishalin yanı sıra Crohn ve ülseratif kolitis gibi enflamatuar bağırsak hastalıkları için tavsiye ettikleri zerdeçalı, bizlerde artrit ve osteoartritte, ağrı tedavilerinde kanıtlanmış etkisinde dolayı kullanıyoruz.

TEDAVİ AMAÇLI KULLANIMI
-Enflamatuar bağırsak hastalığı
-Eklem iltihabı

Zerdeçalın içindeki curcumin adlı madde, vücutta iltihap oluşumunu engelleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir antioksidandır. Zerdeçal ekstraları, curcuminin konsantre edilmiş halidir ve daha etkili bir şekilde faydalarını gösterir.

PEKİ NASIL MI?

Zerdeçal ekstralarını, günde 1-2 kapsül şeklinde veya sıvı olarak tüketebilirsiniz. Özellikle sporcular için, egzersiz sonrası kas ağrısı ve sakatlanma riskini azaltmak için zerdeçal ekstraları önerilmektedir. Japonya'da son yapılan ağrı tedavisi çalışmalarının sonuçlarına baktığımızda; özellikle sporcularda egzersiz sonrası kaslarda gördüğümüz ağrıları, egzersiz sonrasında alacağınız curcumin yani zerdeçal ekstralarıyla uzun dönemde azaltıp geçirebilmeniz mümkün.

Zerdeçal ekstralarının faydalarını görmek için düzenli olarak tüketmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca zerdeçal ekstralarını karabiber, zeytinyağı veya süt gibi maddelerle birlikte almak, emilimini artırarak daha iyi sonuçlar almanızı sağlayabilir.