Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli Köyü İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezi'nde "Okul Aile El ele, 7'den 70'e Okuyoruz ve Öğreniyoruz" projesi hayata geçirildi. Proje ile birlikte kadınlar okuma alışkanlıklarını geliştirirken eğlenceli bir şekilde de zaman geçiriyorlar. Projenin amacı, ülkenin geleceği olan çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Proje mimarları, ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğunu belirtiyorlar ve bu etkili faktörlerin işbirliği içinde çocuklara örnek olacak etkinlikler yapması gerektiği bilinciyle projeyi hazırladıklarını ifade ediyorlar.

Çerkeşli İlkokulu Aile Yaşam Merkezi Öğretmeni Alper Yazıcı, proje hakkında bilgi vererek, proje çerçevesinde velilerin kitap okuması ile çocukların okuma alışkanlıklarının artırılmak istendiğini belirtiyor. Projenin öncelikli hedefi velilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek. Veliler öğrencilerini aldıkları sırada kitap okuyor ve eğitimlere katılarak kendilerini geliştiriyor ve öğreniyorlar.

Proje çerçevesinde kitap okumak için gelen Zeynep Günaydın, "Okulumuzda öğrenmenin yaşı yok, gerçekten yok öğrenmek isteyen her yaşta öğrenebilir. Çocuklarımız bir sınıfta, biz diğer sınıfta velilerle birlikte toplanıyoruz her şeyi yapıyoruz. Yeri geliyor bahçede oyun oynuyoruz, yeri geliyor kitaplarımızı okuyoruz birlikte ikramlar yapıyoruz, birlikte hayatı paylaşıyoruz" diyerek projenin sunduğu sosyal etkileşim ve eğitimin önemine vurgu yapıyor.

Bu proje sayesinde, Çerkeşli Köyü İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezi'nde öğrenmenin yaşı olmadığı, her yaşta öğrenmenin mümkün olduğu ve kitap okumanın başka etkinliklerle de birleştirilerek keyifli hale getirilebileceği örnekleniyor.