Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında açıklama yaptı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta boyunca sürücü ve yayalara "Bi Hareketine Bakar Hayat", "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz" ve "Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu" şeklinde sloganlarla el broşürleri dağıtıldığı belirtildi. Ayrıca bu görsellerin Kütahya Belediyesi'ne ait led ekranda gösterildiği aktarıldı.

İlde düzenlenen Tarım Fuarında stant açıldığının bilgisini paylaşan açıklamada, fuara katılan 423 vatandaşa genel trafik kuralları ve güvenli traktör kullanımı ile ilgili videolar eşliğinde trafik bilgilendirme eğitimi verildiği ifade edildi. Kütahya Belediye Hizmet Binası önünde açılan Seyyar Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 350 çocuğa uygulamalı trafik eğitimi verildiği ve futbol müsabakasında "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz" mottolu pankartin kullanıldığı belirtildi.

Sera AVM'de misafir edilen 50 depremzedesi çocuğa yemek ikramı yapıldığı ve daha sonra oluşturulan Trafik Eğitim Parkında uygulamalı trafik eğitimi verilerek lunaparkta eğlenmeleri sağlandığı da açıklamada yer aldı. Trafik haftası boyunca okullarda yapılan eğitimlerle 876'sı trafik eğitim parkında olmak üzere toplam bin 268 çocuğa trafik eğitimi verildiği ifade edilirken, sürücü kurslarında eğitim gören toplam 112 kursiyere genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme eğitimi yapıldığı belirtildi. Son olarak, 273 vatandaşa çeşitli cadde ve sokaklarda emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun önemiyle ilgili eğitim verildiği kaydedildi.