Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Eskişehirli bir bisiklet tamircisi olan Osman Menekşe, son zamanlarda vatandaşların bisiklet kullanımını azalttığını ve satın aldıkları bisikletleri kullanmadıklarını söyledi. Bisikletin çevre kirliliği ve araç trafiği gibi sorunlar için önemli olduğunu ve pek çok sağlık sorununa da iyi geldiğini vurgulayan Menekşe, zaman tasarrufu için de bisiklet kullanımının önemli olduğunu ifade etti. Eskişehir'de bisiklet kullanım oranının düşmeye başladığını belirten Menekşe, okullarda bisiklet kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlatan eğitimler verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Eskişehir bisiklet kullanımı açısından uygun bir şehir olduğunu belirten Menekşe, kişilerin aldıkları bisikletlere binmemelerinin sadece Eskişehir'e özgü bir durum olmadığını söyledi. Bisiklete binmenin gerekliliği hakkında bilgi sahibi olmayanların okullarda bisiklet kullanımı hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Menekşe, bisiklet kullanımının zaman ve maddi tasarruf sağladığını ve trafiği de rahatlattığını vurguladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de vatandaşların bisiklet satın aldıklarını ancak bunları kullanmadıklarını belirten Menekşe, çevreci bir toplumda yaşamak için bisiklet kullanımının önemini vurguladı. Bisikletin kullanıcısına hem zaman hem para açısından olumlu etkiler sağladığını belirten Menekşe, bisiklet kullanımının özellikle düzlük arazilerde daha avantajlı olduğunu söyledi.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve bisikletlere olan ilginin artması için okullarda eğitimler verilmesi gerektiğinin altını çizen Menekşe, bisiklet kullanımının önemini anlatmanın başka bir yolunun da bisiklet kulüplerini yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Eskişehir'de bisiklet kullanımının artırılması ve iç şehir trafiğinin rahatlatılması adına bisiklet kulüplerinin önemli bir rol oynayabileceğini düşünen Menekşe, sadece Eskişehir'de değil ülke genelinde bisiklet kullanımının öneminin anlatılması gerektiğini vurguladı.