Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. UNESCO tarafından dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğinin tanıtılması için ilan edilen 18 Mayıs gününün, ülkemizde 1982 yılından beri Müzeler Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Bakkalcıoğlu, mesajında şunları belirtti:

"Müzeler, bizleri tarihte yolculuğa çıkarır ve tarihin yaşayan tanıklarıdır. Sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin korunup sergilendiği, tanıtıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı mekânlar olarak, geçmişle bugünü buluşturur ve kültürleri kaynaştırır. Ülkelerin kültürel yaşamının ayrılmaz bir parçasıdırlar. Müzeler, binlerce yıllık uygarlıkların birbirinden değerli eserlerini, yaşam stillerini, kullandığı malzemeleri, giyim ve kuşamlarını öğretici ve eğitici bir şekilde sunarak önemli görevler üstlenmiştir.

Kültür mirasımızın korunmasında görev alan ve insanlık mirasını muhafaza ederek büyük emekleri olan başta müze çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası'nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."