Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Eskişehir'deki bir mahallede yıldırım düşmesi sonucu yaklaşık 100 evde beyaz eşyalar kullanılamaz hale geldi. Aynı zamanda bir araç da büyük hasar gördü. Yaşanan olay, gök gürültülü sağanak yağışın etkisiyle Yeşiltepe Mahallesi Yılmazoğulları Sokak'ta gerçekleşti. Bir aydınlatma direğine düşen yıldırım, kaldırım kenarında park halindeki bir hafif ticari araca büyük hasar verirken, mahallede bulunan 3 sokaktaki yaklaşık 100 evde elektronik eşyalar kullanılamaz hale geldi. Maddi anlamda büyük zarara uğrayan mahalle sakinleri yetkililerden yardım talep etti.

Yaşanan olayda şanssızlıklar zinciri oluştu. Ender Orakçı adlı bir vatandaş, elektrik direği altında park halindeki aracının beyninin ve elektrik aksamının yanık olduğunu, lastiğinin patlak olduğunu, kablolarının yandığını ve aracında elektrik olmadığını belirtti. Aynı zamanda mahallede beyaz eşyaların tamamının yandığını ve elektriklerin kesildiğini ifade etti. Hilmi Eker de evlerindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, mahalle sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ise yaklaşık 100 evde hasar olduğunu belirterek, insanların zarar görmemesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Beyaz eşyaları, kombileri, internet kabloları, elektrikleri ve lambaları çalışmayan evlerin sayısının yaklaşık 100 olduğunu söyledi. "Umarım zarar bu kadarıyla kalır. Şükredeceğimiz tek konu insanlarımıza bir şey olmaması. Yeşiltepe'ye geçmiş olsun" diyerek sözlerini tamamladı.