Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, gençliğin önemine dikkat çekerek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Köksal, 19 Mayıs 1919'un, bir milletin kurtuluşa olan inancını ve bağımsızlığa olan tutkusunu simgeleyen çok önemli bir tarih olduğunu belirtti.

Milletvekili Köksal, mesajında ayrıca, toplumsal dönüşümün habercisi olan belirli kilometre taşlarının olduğundan bahsetti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının, istiklal meşalesinin yandığı kilometre taşı olduğunu söyleyen Köksal, 19 Mayıs 1919'un başlayan Kurtuluş Savaşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasını sağladığını ve böylece egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiğini ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi gençlere emanet ettiğini hatırlatan Köksal, Atatürk'ün, 'Ben varım' diyebilme cesaretini gösterdiğini ve İstanbul Hükümeti'nin baskısına boyun eğmediğini vurguladı. Atatürk'ün milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Samsun'a çıktığı günü gençlere armağan ettiğini söyleyen Köksal, bu mesajın ülkeye gençlerin sahip çıkması olduğunun altını çizdi.

İstanbul Hükümeti'nin baskısına boyun eğmeyen Atatürk'ün, ülkeye gençlerin sahip çıkması çağrısında bulunduğunu ifade eden Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğunu belirterek, Atatürk'ün gençlere emanet ettiği ülkenin kalbinin Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu olduğunu ifade etti.

Köksal, Atatürk'ün gençlik sevgisini vurgulayarak, heyecanı taşıyan herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını söyledi.