Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Afyonkarahisar'da kadın girişimciliğinin ve işgücüne katılımının desteklenmesine yönelik bir proje başlattı. Projenin adı 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi'. Bu amaçla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, İl Tarım ve Orman ve İl Ticaret Müdürlüğü personeli, kalkınma ajansı görevlileri, konu uzmanları, kadın kooperatifi üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Projenin hedefi, kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi. Kadınların sermayeye erişim, üretim sürecinde gereksinim duyulan danışmanlık hizmetleri, üretim ve pazarlama alanları gibi kritik konularda kadınlara fırsatlar sunarak işgücüne katılımını artırmak hedefleniyor. Kooperatifçilik çalışmaları, kadın dayanışması ve özgüveninin artması sayesinde ekonomik kalkınmanın merkezi haline gelebiliyor. Projenin iyi uygulama örnekleri ile kadınlara ilham kaynağı olması amaçlanıyor.