Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Bugün, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Bu özel gün, Türk Kurtuluş Savaşı'nın önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Samsun'a çıkarak Türkiye'nin kurtuluş mücadelesini başlatması anısına kutlanıyor.



Tarihi bir not olarak kaydedilebilir ki, 19 Mayıs 1924'te Musul Sorunu nedeniyle Türk ve İngiliz heyetleri arasındaki Haliç Konferansı görüşmeleri başladı. Ayrıca, 19 Mayıs 1940'ta İstanbul'da Dolmabahçe Stadı'nın temeli atıldı. O dönemde Ankara'da da 1943 yılında gençler için bir park olan Gençlik Parkı'nın açılış töreni gerçekleştirildi.



Diplomatik alanda, 19 Mayıs 1975'te ABD Senatosu Türkiye'ye uygulanan silah ambargosunu kaldırmaya karar verdi. Bununla birlikte, 19 Mayıs 1982'de Türkiye'nin Fransa'dan Yılmaz Güney'in iadesini talep ettiği gün olarak kaydedildi.



Kadın hakları ve toplumsal hareketlilik açısından, 19 Mayıs 1989'da kadın kurultayı gerçekleştirildi. İlk kez kapalı bir alanda yapılacak olan toplantıya 2 bin 500 kadın katıldı. Aynı gün, Atatürkçü Düşünce Derneği kuruldu.



Doğal afetler açısından, 19 Mayıs 2011 yılında Kütahya Simav'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bu depremde 3 kişi hayatını kaybetti ve 120 kişi yaralandı.



Bugün, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemini ve gençlerin ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğunu hatırlıyoruz.