Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarına katıldı

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, "Bu kutlu gün, milletimizin tarih sahnesinden silinmek istendiği bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi ile başlayan ve tüm yurtta dalga dalga yayılan milli iradenin zaferidir. Bu zafer, Türk milletinin esaret altında yaşamayacağını, vatanını ve bayrağını canından aziz bildiğini tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

Vali Yiğitbaşı, 19 Mayıs'ın aynı zamanda gençliğe emanet edilen Cumhuriyet'in korunması ve geliştirilmesi için bir sorumluluk günü olduğunu belirterek, "Gençlerimiz, bu ülkenin geleceği ve umududur. Onların bilgili, becerili, ahlaklı, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için devletimiz her türlü imkanı seferber etmektedir. Bizler de Afyonkarahisar Valiliği olarak gençlerimize her zaman destek olmaya ve onların yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Yiğitbaşı, mesajının sonunda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Afyonkarahisar'da coşkuyla kutlandığını ifade ederek, "Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın bayram mesajının ardından eşi Dr. Selim Yiğitbaşı ile birlikte katıldığı törende gençlerin sportif performanslarını izledi. Profesyonel motosiklet şampiyonu Birkan Polat'ın nefes kesen gösterisi büyük beğeni topladı. Vali Yiğitbaşı, Polat'a günün anısına bir plaket verdi.