Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bisiklet kullanımı, havaların güzelleşmesiyle birlikte artıyor. Ancak, uygun kadro boyunun seçilmesi bisiklet sürüşü ve sağlık açısından önemli. Eskişehir'deki bisiklet satıcıları, vatandaşları uyararak problem yaşanmaması için uygun kadro boyuna dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kadro boyu, orta göbekten sele borusunun çıkış noktasına kadar olan mesafeyi ifade ediyor. Bisiklet tamir işletmecisi Serdar Çınar, vatandaşların kendi boyuna uygun bisiklet almaları gerektiğini belirtiyor. Kadro boyunun bisiklet kullanıcıları tarafından fazla bilinmediğini ifade eden Çınar, bisiklet satıcılarına danışarak doğru numarayı seçmenin önemini vurguluyor.

Uygunsuz kadro boyu kullanımının sağlık açısından bazı fiziksel sorunlara sebep olabileceği konusunda da uyarıyor. Bisikletin sele boyu ayarı, gidon ayarı gibi diğer ayarların da önemli olduğunu söylüyor. Bisiklet satın alırken, sürüş konforu ve sağlıkları için uygun bisiklet kullanımına dikkat etmek gerektiği, yanlış boyda bisiklet alındığı zaman sakatlanma ve zedelenme riskinin arttığı belirtiliyor.